Maarsbergen, Netherlands

Over mij

Ondanks niet in een kunstzinnige omgeving te zijn opgegroeid liep ik toch als tiener op een regenachtige dag spontaan het Centraal Museum in. Daar stond ik stil bij een schilderij van Karel Appel, zeker niet mijn favoriet. Een medewerker van het museum kwam bij mij staan en vertelde wat het schilderij moest voorstellen. Tot mijn verbazing kwam het schilderij tot leven en ontroerde het verhaal erachter mij. Dit was voor mij de eerste kennismaking met ‘kunst’.

Inmiddels zijn mijn favorieten klassieke ‘meesters’ schilderijen die harmonie uitstralen en je in vervoering kunnen brengen zoals een Van Gogh, Monet, Renoir en Joaquin Sorolla maar hou ik ook van de kleurrijke toets van Jan Sluijters.

Nadat, door een reorganisatie mijn baan was komen te vervallen heeft dit mijn leven een andere wending gegeven. Hierdoor ben ik verschillende opleidingen en workshops gaan doen. Na mijn diploma Interieurstyling te hebben behaald ben ik toch mijn hart gaan volgen. Het was voor mij dan ook geen verassing dat ik me uiteindelijk volledig, aan mijn eerdere liefde, voor het schilderen ben gaan toewijden. Mijn schilderijen zijn zowel klein als in groot formaat en ik werk voornamelijk met olieverf maar ook af en toe gebruik ik acryl. Recent ben ik me ook meer gaan toeleggen op het schilderen met waterverf/Gouache. Daarnaast combineer ik verschillende technieken in mijn Mixed Media werken.

Ik geniet van de momenten die mij raken, de vogels in mijn tuin een mooi gedekte tafel of zomaar wat mooie potten en probeer dit vast te leggen in mijn schilderijen. Een ontdekkingsreis en beleving wat er allemaal mogelijk is. Met veel passie en nieuwsgierigheid kijk ik vooruit wat de toekomst mij hierin gaat brengen.
Zoveel inspiratie met daarin nieuwe uitdagingen. Complexe textuur, kleuren en materialen, neem afstand van de ontvangen lessen en kies het pad van de vrijheid.

Janny van den Broek
Painter
Instagram